¡Colabora donando y participa en sorteos!

Living Commonly – comunitat i comú urbà

living-3 living-2 living-4

Construïm ara i aquí el món que volem. Basat en el comú, la propietat col·lectiv

Promovido por: LivingCommonly

4 donativos recibidos

4800€ recaudados

Elige la cantidad a donar:



¡Comparte y difunde!

Quin és el nostre objectiu? Contribuir a crear una societat millor

Com ho fem? Impulsant entorn de Barcelona un Comú urbà i una comunitat que funciona amb suport mutu, amb economia del regal en lloc de reciprocitat.

Perquè ho fem així? Creiem que és més eficient i efectiu crear aquí i ara el món que volem, amb els valors que volem, i convidar a la gent a sumar-s’hi que intentar canviar a poc a poc tota la societat.

Com financem el comú i la comunitat? Convertint les necessitats de la comunitat en fonts d’ingressos, en lloc de despeses. Per nodrir-nos creem una cadena de restaurants on totes les persones de la comunitat poden menjar gratis, finançada per les persones que volen pagar amb diners en lloc de participar en la comunitat. Per disposar d’habitatge creem una immobiliària amb el mateix patró: habitatge gratuït per la comunitat pagat per les persones que volen relacionar-se amb diners, etc. Anomenem pro comunals a aquestes empreses que tenen per objectiu finançar al comú i donar suport a la comunitat, en lloc del lucre individual.


Com hi puc participar? Pots ser un mecenes fent una contribució en aquesta campanya, i també, pots sumar-te a la comunitat i aportar temps en activitats de coordinació o d’impuls de les empreses pro comunals.

 

Tot el pressupost s’invertirà en activitats destinades a multiplicar-ne l’impacte econòmic. Estem buscant subscripcions mensuals per a cobrir-la feina de les persones que impulsaran les diferents àrees. Cada una d’aquestes àrees, un cop funcioni, serà autofinançada i generarà a més excedent per impulsar noves àrees.

Dividim el pressupost en blocs segons els ingressos mensuals, cada vegada que superem el llindar d’un bloc el posarem en marxa. Cada bloc inclou les despeses en sous, impostos, espais i material de treball (coworking, ordinadors, telèfons, …) i difusió.

Prioritzarem proveïdors que comparteixin valors i objectius i estiguin dins de l’economia social i solidària.

2000 € / mes – bloc 1 – una persona encarregada de la coordinació de la comunitat, promoció d’esdeveniments, i obtenció de finançament mitjançant subvencions i mecenatge.

6.000 € / mes – bloc 2 – inclou el bloc 1 mes dues emprenedores encarregades de posar en marxa un servei de càtering saludable, i després ampliar-lo a una cadena de restaurants. Aquesta serà la primera empresa pro comunal i quan estigui funcionant donarà nutrició gratuïta a les persones de la comunitat i excedent monetari per a finançar altres projectes.

10.000 € / mes – bloc 3 – inclou bloc 1 i bloc 2, més dues emprenedores més encarregades de posar en marxa una immobiliària ètica i transparent. Aquesta serà la segona empresa pro comunal. Aquesta serà la segona empresa pro comunal i quan estigui funcionant donarà habitatge gratuït a les persones de la comunitat i excedent monetari per a finançar altres projectes.

Living Commonly està promovent des del 2015 una comunitat entorn de Barcelona d’activistes que volem unir esforços per a crear ara i aquí el món en què ens agradaria viure. Comptem amb l’experiència de persones que han participat durant anys en moviments socials, cooperatius, i emprenedoria.

L’any 2016 l’ajuntament de Barcelona ens va seleccionar el nostre projecte de Càtering saludable, Can Bio, en un programa d’emprenedoria social, i això ens va permetre guanyar experiència en el sector i realitzar amb èxit unes quantes proves pilot. Experiència que volem capitalitzar, i amb l’ajut d’aquest crowdfunding, convertir-la en una empresa pro comunal exitosa.

L’any 2017 vam guanyar una subvenció de l’ajuntament de Barcelona que ens ha permès fer més activitats i difusió durant l’any 2018.

Fem un cicle sobre la història de l’opressió i l’alliberament per aprendre del passat el que ha funcionat millor, i els errors que volem evitar, per a fer una síntesi de l’experiència emancipadora de mil·lennis. Promovem un grup d’estudi per aprofundir i ampliar aquests temes.

La nostra pàgina web és http://LivingCommonly.org

Tenim dos grups de meetup actius Create here and now a world with the values we want, i també Green Enrtrepreneurs amb prop de 400 membres cada un. També ens pots trobar al Facebook i a l’Instagram.


Comentarios

Deja un comentario

Colaboradores (4)

cesc
cesc
19/12/18

1200€
cesc
cesc
17/12/18

1200€
cesc
cesc
30/11/18

1200€
cesc
cesc
08/11/18

1200€