¡Colabora donando y participa en sorteos!

ROSA WEEK RUGBY & PADEL

rosa-week-pt rosa-1 rosa-2 ROSA-3

Eventos deportivos para la concienciación de la donación de médula mediante una "trobada" de rugby y un torneo de padel. Colabora o participa.

Promovido por: Eloi Sastre

0 donativos recibidos

0€ recaudados

Finalizado
el día 20/05/2017

1.El per què de tot això…

Aquesta idea sorgeix a partir del recent revolt mediàtic arrel del d’un noi esportista de Marbella, malalt de leucèmia, i la seva iniciativa del per tal de cercar nous donants de medul·la… Això em va remoure els records de fa ara 6 anys, quan la meva mare, Rosa María Solsona va morir de la mateixa malaltia als 60 anys, després de 3 sessions de dures quimioteràpies i un trasplant d’última hora, que encara que inicialment va ser un èxit i va poder tornar a casa, finalment la malaltia va ressorgir amb més virulència i se la va endur…

És el record d’aquella època que ara en part he reviscut, la incertesa d’esperar, de veure si hi ha un donant compatible, de pensar lo gran que és el món i lo difícil que acaba resultant… Tindre la sensació de que estàs jugant a una loteria en la que ni tant sols has comprat una butlleta, i que estàs absolutament ens mans de la generositat de persones que ni tant sols coneixes.

La conclusió és que per més que avanci la ciència, no serveix de res si no hi ha al darrere un donant, disposat a fer un acte de generositat per a una persona que no coneix ni coneixerà…. simplement per que sí!!!  I el problema és que la majoria de vegades la gent no dóna per desconeixement del procediment, de les conseqüències… un cop se li explica la majoria de vegades la gent canvia d’opinió…

El color rosa, últimament s’asocia a la lluita contra les diferents tipologies del càncer. Si juntem aquest fet i el plantejament final de la tipologia d’acte, juntar dos esdeveniments esportius molts diferents durant l’impàs d’una setmana… resulta el nom d’aquest acte solidari….”ROSA WEEK”. Ens agradaria que la gent s’encomanés de l’esperit rosa i el que comporta… solidaritat, generositat, resistència, ajuda, lluita…. per així fer front a aquest repte que tenim davant.

2.- El problema…

Entenem que hi ha un problema de informació, ja que al voltant de la donació de medul·la hi ha moltes falces creences… punció a la medul·la espinal, extracció d’ossos, ingressos hospitalaris, fissures d’esternon…. idees erròneas que fan que la gent vegi amb un cert temor la donació. Crec que és important fer arribar la informació correcta als possibles donants, donat que, a pesar que no és una simple analítica, les implicacions que te l’acte generós de fer-se donant, estan molt lluny d’aquestes falces creences.

*Font utilitzada Fundació Josep Carreres

*Font utilitzada Fundació Josep Carreres

3.- Objectius…

L’objectiu és organitzar uns esdeveniments vinculats amb l’esport, i recollir en certa manera el guà llançat des de Marbella i recaptar nous donants de medul·la, i sobretot que aquests estiguin realment mentalitzats, sensibilitzar en la importància de la donació de medul·la òssia. Aquesta informació així com la resolució de possibles dubtes es farà mitjançant programes de informació qualificada pels centres de referencia autonòmics competents en aquesta àrea.

4.- Emplaçaments i instal·lacions

Es volen aprofitar les sinergies de les que disposem en dos ambients de Sant Cugat del Vallès per a organitzar dos esdeveniments esportius. Per una part el Club de Rugbi Sant Cugat i per l’altre el Club de Tenis Natació Sant Cugat.

El Club de Rugbi Sant Cugat Va iniciar la seva activitat l’any 1987 i es va constituir en associació esportiva el 20 de setembre de 1992, celebrant aquest 2017 el seu 30é aniversari. La consolidació va arribar amb la creació de l’escola de Rugby l’any 1995. Actualment està considerat l’equip per excel·lència de la comarca del Vallès Occidental(Barcelona) i un dels equip més importants de Catalunya i Espanya. La temporada 2013-14 competí per entrar en la Divisió d’Honor, màxima categoria estatal en sènior, i els equips de l’Escola del club es trobaren entre els cinc primers d’Espanya.

El Club Tennis Natació Sant Cugat, va iniciar el seu camí sota el nom de CLUB NATACIÓ SANT CUGAT, el 28 de desembre de 1966, si bé no es va formalitzar oficialment la constitució fins el 12 de gener de 1967, pel que aquest 2016 ha celebrat el seu 50 é aniversari. Des d’aleshores fins ara el Club ha anat creixent en tots els àmbits: l’àmbit esportiu (nous tornejos i campionats, nous assoliments esportius del equips de tenis, la incorporació del pàdel, el fitness…), l’àmbit social (2.000 famílies, events socials, teatre…), l’estructural (la superfície inicial del Club s’ha multiplicat per 10, amb pistes de Greenset i de pàdel), i l’humà (avui hi han gairebé 20 empleats fixes).

Ambdós clubs han mostrat el seu interès, de manera que si els esdeveniments fossin un èxit, crec que seria bo per a tots poder-ho repetir cada any, de manera que facilitaria l’objectiu primer de tot això, conscienciar a la gent de la donació, fent-ho de manera sostenible, sense moments puntes que col·lapsin els centres de donació.

L’objectiu idoni seria organitzar els dos esdeveniments i vincular-los entre sí, per exemple en una “setmana de l’esport per la medul·la”, encara que depenent de la logística i acollida es podrien organitzar de forma independent o únicament un dels dos…

5.- Activitats…

Quan s’organitza un esdeveniment esportiu, prèviament hi ha una comunicació durant 4-6 setmanes prèvies amb els participants i organitzadors. S’aprofitaria aquestes comunicacions per tal d’accedir a aquest gruix de població adulta per a facilitar-los informació sobre la donació de medul·la… Què és?, Cóm es fa? Quines conseqüències te?, Quins tipus hi ha?….

ROSA WEEK RUGBY Trobada festiva al voltant del rugby i la seva filosofia de companyerisme, treball en equip, solidaritat… El dia 22 d’abril es faria una jornada al CLUB DE RUGBY SANT CUGAT on es convocarà a diferents equips de diferents poblacions i modalitats per a jugar diferents triangulars… Tot s’encabirà dins del 30 é aniversari del club, dins una jornada on també es preveu un partit de l’equip “Senior” que si es classifica, jugaria els play-offs en aquesta data. Tot aniria acompanyat amb la filosofia festiva del característic “ tercer temps” del rugby amb un dinar festiu a base de paelles o carns a la brasa, així com s’estan estudiant altres activitats festives per tal d’amenitzar l’esdeveniment en funció dels patrocinadors.

ROSA WEEK PADEL Torneig solidari de pàdel el cap de setmana del 29 i 30 d’abril cap de setmana de duració. El perfil també és gent adulta, esportista, bastant acostumada a actes solidaris i amb abast principalment a Sant Cugat, Barcelona i clubs d’arreu del Vallés. Es planteja un torneig tipus “americana” on hi haurà un màxim inicial de participants de dues categories, masculí i femení.

6.- ONG beneficiaria…

Insistim en que l’objectiu principal seria la conscienciació i donació de medul·la. Encara que, com que per a organitzar-ho en necessitarà de patrocinadors i/o donatius, la totalitat de la recaptació sobrant es destinaria íntegrament a la Fundació Josep Carreres.

                             a benefici de:

 7.- Organitzadors…

Com comentava al començament, l’inici de tot això sorgeix per una motivació personal… Jo sóc Eloi Sastre Solsona, nascut a Barcelona al 1977 i arquitecte de professió. No tinc cap experiència en la organització d’aquests tipus d’esdeveniments, però em mou la il·lusió per a que tot això tiri endavant. En aquests camí que tot just ara començo, m’acompanyaran a part de família i amics, el club de rugby Sant Cugat, especialment l’area social i el grup de pares coneguts com els “All Dad’s”. I per part del Club de Tenis Natació Sant Cugat, la secció de la Escola de tenis i pàdel.

8.- Calendari…

La previsió és coordinar els dos esdeveniments, cadascún en un cap de semana, i ambdós englobats dins de la mateixa setmana. S’ha acordat celebrar primer la trobada ROSA WEEK RUGBY el dia 22 d’abril al Club de Rugby Sant Cugat i posteriorment, la ROSA WEEK PADEL el 29 i 30 d’abril al Club Tenis Natació Sant Cugat

9.- Previsions…

En la trobada de rugby, ROSA WEEK RUGBY es preveu una asistència d’uns 4-8 equips de Touch, i uns 3-6 equips de “tocata”. Sent cada equip entre 10 i 16 persones hi haurà una participació estimada de 120-180 jugadors, que alhora arrosseguen unes altres 240 persones adultes acompanyants.

En el torneig ROSA WEEK PADEL es preveu dues categories, masculí i femení, i cadascuna amb 3 subcategories, 1ª, 2ª i 3ª. Cada subcategoria es composarà de 8 grups, i cada grup de 3 parelles…. Això comportaria untotal de 144 parelles, és a dir, 288 participants directes, més els espectadors i acompanyants que puguin assistir.

10.- Patrocinadors….

Per a dur-ho a terme necessitem d’ajudes econòmiques de tercers, per petites que siguin, ja que les necessitats a cobrir, encara que tenim certes facilitats de les entitats, són diverses… Busquem Patrocinadors que en puguin ajudar amb donatius econòmics i/o  aportació de material per a que tot això sigui un èxit.

Aportacions econòmiques:

Serán les provinents de donacions particulars o d’empreses, o de la compra de productes relacionats com poden ser samarretes o altres… Es destinarà una part a pagar les despeses pròpies de cada activitat, com poden ser despeses de consums de cada instal·lació, neteja, lloguer d’equips, compra de material…

Donacións materials:

Agrairem qualsevol donació de material, sigui per als corresponents wellcome packs, materials esportius, premis, sortejos… així com donació de begudes i aliments per als participants per tal de fer més amé cada esdeveniment, tercers temps de rugbi, post donació, etc…

11.- Finalitat…

Des d’aquí volem formar part d’aquest col·lectiu que participa activament en la donació de manera privada a La Fundació Josep Carreres, però sobretot, VOLEM CONSCIENCIAR A LA GENT DE LO FÀCIL QUE ÉS DONAR MEDULA, DE LES SEVES CONSEQÜENCIES, I QUE ENTRE TOTS PODEM FER QUE AQUESTA LOTERIA CADA COP SIGUI MES FACIL DE GUANYAR

 

Los donativos iran destinados a sufragar los gatos derivados de cada evento y el resto integramente a la Fundación Josep Carreras. Hay varios tipos de donación o patrocinio, desde las inscripciones al torneo de padel, donaciones economicas independientes o donaciones materiales.

Los donativos iran destinados a sufragar los gatos derivados de cada evento y el resto integramente a la Fundación Josep Carreras. Hay varios tipos de donación o patrocinio, desde las inscripciones al torneo de padel, donaciones economicas independientes o donaciones materiales.

Yo soy un particular, Eloi Sastre, a quien hace 6 años nos tocó pasar por una leucemia de mi madre, la cual finalmente falleció. Hace pocos meses, con la noticia de Pablo Ráez, recientemente fallecido, removió la conciencia y me impulsó a intentar organizar algo para sobre todo concienciar a la gente de lo que es la donación de medula.

 Contacte i xarxes socials

Eloi Sastre Solsona

Telf:661 54 74 62

Ctra Sant Cugat 63A 2P, Rubí 08191

 rosaweek60@gmail.com

 

Comentarios

Deja un comentario

Colaboradores (0)